Werkwijze

Vakmanschap, Meesterschap

Al het hout dat ik gebruik komt van bedrijven die het zorgvuldig hebben gedroogd. Als het vochtpercentage goed is dan kan ik de aangekochte boomstammen zagen en bewerken. Met een houtdraaibank maak ik de juiste vorm waarna ik de urn ga bewerken naar wens van de klant. Lakken, beschilderen of infrasen van vormen en/of letters.

Meer kleur

Kijk je naar het huidige aanbod aan urnen, dan kom je veel van hetzelfde tegen. Na wat marktonderzoek, kwam ik al gauw tot de conclusie dat er wel wat meer kleur in mag. Ik ging experimenteren met acrylverf en ontdekte het bijzondere effect op mijn urnen. Door het aanbrengen van meerdere lagen en speciale droogtechnieken, ontstaat iedere keer een ware kleurenpracht. Zo krijgt ieder exemplaar, net als ieder mens, zijn eigen unieke karakter.


Duurzaam hout

Duurzaamheid vind ik belangrijk. Daarom gebruik ik bij het vervaardigen van de urnen hoofdzakelijk duurzaam hardhout zoals Europees eiken, mahonie en plataan. Allen van een ver bovengemiddelde klasse wat betreft hardheid. Een belangrijk detail want hierdoor zijn de urnen minder gevoelig voor krimp, uitzettingen en beschadigingen. Daarnaast pas ik in mijn ontwerpen ook materialen als ijzer en messing toe. 

Liefde en zorg 

Ik denk graag mee over persoonlijke wensen als het gaat om het ontwerp. Net als ieder ander kunstwerk moet een urn bij je passen. Het moet goed voelen. Mijn creaties maak ik dan ook met veel liefde, zorg en aandacht. Alles voor die unieke laatste rustplaats. 

Werkplaats

Werkplaats